Coaching, wat is dat eigenlijk? 

Coaching betekent dat je iets leert en dat ik als coach naast jou sta in dat proces. Jij bepaalt het doel en ik begeleid en ondersteun jou bij het behalen van jouw doel(en). Dat doe ik door je te stimuleren, te adviseren en je bij te staan op een manier die voor jou het beste past. Wat dat precies is, onderzoeken we samen. We worden als het ware een team. Net zolang totdat jij je sterk genoeg voelt om weer zonder mijn hulp verder te gaan. Het is namelijk mijn missie om jou te versterken, je (weer) te helpen te vertrouwen op jezelf, dat je trots bent op wie je bent, je vrij voelt en je kunt genieten van jezelf, de mensen om je heen en het leven dat je leidt.

''Het leven begint aan het einde van je comfortzone''

Wanneer we iets nieuws leren dan is dat altijd even onwennig. We kunnen iets nog niet en dat kan best frustrerend zijn. Wanneer de uitdaging te groot is, hebben we de neiging om op te geven. Je kunt gedachten hebben zoals ''Dat gaat mij nooit lukken.'' Anderzijds, wanneer we te weinig uitdaging ervaren, raken we verveeld. Het is mijn doel om jou precies te krijgen op het randje van ''stretch''.

Wat bedoel ik daar precies mee? Wanneer je je in de ''stretch'' bevindt ervaar je dat je nieuwschierig bent om iets te proberen maar je vind het ook een beetje spannend.

Een voorbeeld: Je zou graag nieuwe vrienden willen maken en je weet dat er elke maand in het clubhuis een discoavond is. Een groepje van je sportclub gaat er naartoe. Ze hebben je meegevraagd maar toen heb je gezegd dat je niet kon. Je vond het leuk dat ze je vroegen. Je had allemaal vragen, wie zijn daar dan allemaal? Wat kan ik verwachten? Hoe moet ik me gedragen en wat moet ik aan?! Doordat je het spannend vond, ben je niet gegaan.

Wanneer je doorzet, noemen we dat ''uit je comfortzone stappen''. Je doet namelijk iets waar je je niet zo comfortabel bij voelt. Maar dan is het wel belangrijk dat je je zelfverzekerd genoeg voelt om het aan te durven. Tijdens de coaching kunnen we alle scenario's in je hoofd afgaan. Soms maak je je zorgen over iets en als je erover praat, zijn die zorgen vaak al veel minder groot. Door middel van coaching help ik je om je zelfverzekerder te voelen en om op een nieuwe manier naar situaties te kijken. Wanneer jij er klaar voor bent zetten we kleine stapjes richting het behalen van je doel. Als we het voorbeeld van de discoavond er nog eens bijhalen: misschien is naar een discoavond gaan nog te spannend voor je, maar een keer samen naar de film met iemand uit je klas lijkt je wel een goed idee. Zo zetten we kleine stapjes richting het behalen van jouw doel.

Je gaat iets doen, wat je nog niet eerder hebt gedaan. En juist daar, buiten je comfortzone, daar liggen mogelijkheden.

Hoe?

Nadat ik het contactformulier heb ontvangen, neem ik zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. Tijdens het telefoongesprek bespreken we of jouw vraag past bij mijn aanbod. Wanneer dat het geval is, plannen we een kennismakingsgesprek in.
Wanneer jij jonger dan 18 jaar bent dan is in ieder geval één van jouw ouders aanwezig bij het kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek stel ik mijzelf voor en uiteraard mag je mij alles vragen. Vervolgens ben ik benieuwd wie jij bent. Als we elkaar hebben leren kennen, bespreken we jouw hulpvraag. Als het lukt binnen de tijd maken we direct een concreet plan.  Aan het einde van het gesprek bespreken we of we beide een klik ervaren met elkaar. Wanneer dat het geval is, dan maken we een vervolgafspraak. In het werken met mensen is het belangrijk om een goede klik te hebben. Zodoende kan ik mijn werk goed doen en voel jij je op je gemak. 

We bouwen geen dossier op en je hoeft niet allerlei informatie aan te leveren. Ik vind dit zelf erg prettig werken want we kunnen gelijk aan de slag met hetgeen jij wil.  Jij mag zelf bepalen hoe vaak je zou willen afspreken. Indien gewenst kan de coaching ook via videobellen worden vormgegeven.

Wat bereik jij tijdens de coaching?

  • Jouw probleem vanuit verschillende kanten te bekijken
  • Je begrijpt beter hoe je denkt, wat je voelt en hoe je daarmee om kunt gaan
  • Je ontdekt welke oplossingen en mogelijkheden er zijn voor jouw probleem
  • Je leert en doet kennis op over een voor jou relevant onderwerp
  • Je leert doelen stellen en om gemotiveerd te blijven
  • Je leert vaardigheden aan waardoor jij je sterk en zeker voelt
  • Je groeit als mens waardoor jij lekkerder in je vel zit
  • Je word zelfstandiger en competenter in het omgaan met lastige situatie en het vinden van oplossingen die bij jou passen

Kijk voor meer informatie over mijn aanbod bij:

  Jongvolwassenen 16 - 25 jaar  Ouders  Gezinnen


Expertise

ADHD/ADDAutismeHooggevoeligheid en Overprikkeling
LVBLeerproblemenAgressie
Burn-outSpanning/ontspanningSlaapproblemen
HechtingIdenteitsproblematiekBindingsangst/Verlatingsangst
FaalangstAngstLaag zelfbeeld
OpvoedingScheidingRouw/verlies
VerslavingTraumaDepressie
Laag zelfbeeldSociale isolatiePiekeren
MindfullnessSeksualiteitGeweldloos Communiceren