Gezinscoaching

Het woord gezinscoaching zegt het eigenlijk al, jullie krijgen coaching samen als gezin. In sommige gevallen kan het nodig zijn om samen om tafel te gaan omdat er iets belangrijks besproken of gedeeld moet worden. Misschien speelt er een onderwerp zoals een diagnose, en is het fijn om daar samen meer over te leren. Soms speelt er iets in jullie gezin waarbij het prettig is als er iemand aansluit terwijl het onderwerp besproken wordt. Ook is het prettig om samen te bespreken hoe het gaat binnen jullie gezin. Als gezinscoach help ik gezinnen om beter te luisteren naar elkaar zodat gezinsleden elkaar (weer) kunnen begrijpen.

Voor wie?

De gezinscoaching is kortdurend en/of incidentieel en dient enkel als toevoeging op de al lopende coaching van één van de kinderen binnen het gezin te zijn. De reden dat ik geen intensieve en langdurige trajecten aanbied is omdat ik het belangrijk vind dat wanneer er sprake is van complexe gezinsproblematiek, jullie daarbij geholpen worden door een specialist. Wel kan ik jullie ondersteunen bij het vinden van een geschikte systeemtherapeut. Mijn ervaringen met Het huis zijn zeer positief. 

Wanneer?

Soms kan het voorkomen dat ik voorstel aan de jongere en ouders om samen om tafel te gaan. In andere gevallen stellen ouders of de jongere dit zelf voor. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een scheiding en het gezin psycho-educatie wil ontvangen. Misschien is er geregeld ruzie thuis. Samen evalueren en goede afspraken maken is vaak voldoende om de situatie te verbeteren.