Over mij

Mijn passie voor het ondersteunen van jongeren en adolescenten komt voort uit mijn herinneringen aan mijn eigen kindertijd. Ik kom uit een disfunctioneel gezin waarin veel ruzie was. Voornamelijk de puberteit heb ik als een lastige fase ervaren. Mijn ouders scheidde en een aantal verdrietige gebeurtenissen volgde elkaar op. In die tijd was ik vooral erg boos op mijn ouders. Ik  voelde mij vaak onbegrepen en alleen. Mijn schoolprestaties kwamen onder druk te staan en het leek wel alsof alles mis ging. Dankzij een aantal factoren werd mijn situatie beter. Ik zat lekkerder in mijn vel en ik dacht weer positief over de toekomst. Deze omslag is ontstaan nadat een aantal mensen die dichtbij mij stonden mij hebben geinspireerd. Hierom heb ik bewust gekozen voor de opleiding pedagogiek: ik wil van betekenis zijn voor jongeren die door een lastige tijd heen gaan.

Sinds 2016 ben ik werkzaam binnen de jeugdzorg en inmiddels heb ik ervaren dat het helpen van mensen in de vorm van coaching, goed bij mij past. Het heeft te maken met de manier waarop ik naar een mens kijk en de wijze waarop ik mij opstel tegenover jongeren en ouders. 

''Als mens ben ik vrolijk, energiek en houd ik ervan om humor te integreren in mijn contact met anderen''

Mensen omschrijven mij als een eerlijk, oprecht, betrouwbaar en integer persoon. Ik sta stevig in mijn schoenen en ik hanteer een no-nonsense aanpak. Sommige mensen moeten daar soms een beetje aan wennen. De meesten vinden het erg prettig omdat ze ervaren dat ze precies weten wat zij aan mij hebben. 

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur, wandelen, paardrijden, zingen, dansen, yoga, schilderen, koken, bordspellen spelen en reizen.Expertise

Ik heb ruime ervaring in het ondersteunen van mensen met vragen rondom ADHD, aandacht en concentratieproblemen, autisme, LVB, leerproblemen, hooggevoeligheid, burn-out, seksualiteit, depressie, faalangst, slaapproblemen, scheiding, rouw en verlies, dwang, hechting, burn-out, spanningsklachten,  relatieproblemen en opvoedproblemen.


Werkervaring

Ik heb meerdere jaren ervaring binnen de jeugdzorg met kinderen, jongeren en gezinnen. Zowel als behandelaar binnen de residentiele setting (gesloten jeugdzorg), als senior jeugdzorgwerker en als gezinsmanager binnen het gedwongen kader (De Jeugdbescherming). Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het vrijwillige kader. De laatste jaren ben ik werkzaam als  jongerencoach en gezinscoach. 

Visie

Wanneer we ons bewust worden van hetgeen er in ons onbewuste afspeelt. Denk aan onze verlangens, onze behoeften, gevoelens en gedachten, dan kunnen we keuzes maken die in lijn liggen met wat we werkelijk willen. Het aangaan van deze verbinding met onszelf, zorgt dat we ook op een dieper niveau kunnen verbinden met anderen. Met als resultaat dat wij vandaaruit een leven creeren waarin we geluk ervaren.